top of page

Ce parfumuri sunt potrivite pentru copii?

Copiii poartă sau nu parfum?


Poate ai să mă întrebi de ce să folosească un copil parfum. Și pe bună dreptate și eu mi-am pus această întrebare cu ani în urmă.

Totuși sunt deja parfumuri pe piața care se adresează copiilor. Dar oare sunt toate potrivite pentru pielea celor mici doar pentru că au niște ambalaje drăguțe, cu personaje din desene animate?

Și dacă alegem un parfum potrivit pentru pielea celor mici ce beneficii poate aduce acesta în dezvoltarea copiilor?


Foto: Sabina Dan


De ce ar purta copiii parfum?


Hai să vedem în primul rând ce beneficii poate avea parfumul pentru copii în dezvoltarea lor.


Te-ai gândit că așa cum noi adulții ne raportăm la mirosuri atunci când vine vorba de emoții și amintiri olfactive, așa se întâmplă și cu cei mici? Sau că așa cum pentru un adult folosirea unui parfum poate să crească încrederea în sine, la fel funcționează lucrurile și în cazul copiilor? Sunt sigură că de multe ori te-ai oprit din ce făceai pentru că un miros anume te-a purtat într-o călătorie înapoi în timp. Uneori mirosul te-a surprins plăcut și împreună cu mirosul a venit și amintirea. Și sunt convinsă că măcar o dată-n viață te-ai simțit puternic/ă și special/ă datorită unui parfum care te-a ajutat să ai mai multă încredere în tine.


Uite, de exemplu în cadrul atelierelor și workshop-urilor noastre, de cele mai multe ori clienții asociază mirosurile cu amintirile pe care le au. Asocierile sunt din cele mai diverse și pornesc de la „așa mirosea grădina bunicii” până la „asta îmi amintește de siropul de tuse pe care mi-l dădea mama”. Toate variantele sunt valabile și mai frumos este faptul că în acest context ei se întorc cumva la originile lor, își amintesc de copilărie sau de alte experiențe pe care le-au avut și care i-au transformat în ceea ce sunt astăzi.


Nu îmi doresc să transform acest articol într-unul științific, așa că îți mai spun doar că fiecare eveniment din viețile noastre se înregistrează în creier împreună cu un miros specific iar când simțim pe parcursul vieții acel miros (sau doar un acord, o mică parte din el), creierul ne dă un feedback de tip emoție. Reacția la nivel conștient este una simplă: îmi place/nu îmi place și uneori ne și amintim evenimentul care are legătură cu mirosul respectiv.


Și acum să îți spun ce beneficii cred eu ca mamă că aduce parfumul în viața celor mici


Până acum câțiva ani, dacă mă întrebai ce părere am despre parfumarea copiilor, ți-aș fi răspuns că nu mi se pare o idee foarte bună să lăsăm copiii să se parfumeze. Apoi a venit în viețile noastre Elisabetha, fetița noastră

și primul gând a fost să-i dedic ceva... și ce altceva putea fi mai potrivit decât un parfum? Îmi inspira puritate, inocență, fragilitate. Această muză mă ducea cu gândul la un parfum delicat și pentru că sunt una dintre acele mame care caută cele mai sigure produse pentru copil, am ales ca acest parfum să conțină doar ingrediente naturale permise copiilor.


Parfumul despre care ți-am povestit mai sus, Zâna Florilor din colecția Miresme Românești, a fost mai întâi mărturie la botezul fetiței noastre. Apoi, a devenit parte din prima colecție Luviane, și asta pentru că fetițele care au avut bucuria să primească parfumul la evenimentul despre care îți vorbeam au fost super încântate, s-au simțit extrem de speciale iar entuziasmul lor a fost la cote maxime.


Foto: Sabina Dan


Și îmi imaginez că pentru orice domnișoară ar fi o adevărată încântare să primească un parfum potrivit care să o facă să se simtă specială, să-i dea încredere în ea și să îi aducă mai multă bucurie. Iar mirosul acestuia să-i amintească mai târziu de magia copilăriei, de imaginația fără limite, de bucuriile jocurilor inocente și de toate momentele speciale în care a folosit acest parfum.


Sursa: pinterest


Dar putem da cu orice fel de parfum pe pielea copiilor?


Îți spuneam că atunci când am creat formula parfumului Zâna Florilor am studiat mult, am ales cu multă grijă doar ingrediente permise copiilor și m-am raportat chiar la vârsta bebelușilor. Pentru că nu orice este etichetat ca fiind natural este automat potrivit pentru copii iar conform legislației un produs natural nu înseamnă că este conceput exclusiv din ingrediente naturale, dar asta este o altă poveste despre care vom discuta în alt context. În plus, contează baza în care este creat parfumul (este extrem de important să fie una extrem de blândă cu pielea), combinarea ingredientelor pentru că fiecare ingredient este practic o sumă a unor compuși ale căror proporții finale trebuie să respecte anumite limite și mai contează și concentrația în care sunt puse esențele.


Atenție! Nu puneți pe piele esențe/uleiuri esențiale sau alte tipuri de ingrediente naturale pure pentru că pot avea efecte nedorite asupra pielii.


Sigur că parfumul despre care îți povestesc este pentru copii de peste 5 ani pentru că are în compoziție alcool de cereale. Și chiar dacă parfumul are o concentrație de Apă de toaletă, la cerere, pentru domnișoare mai mici sau din alte considerente, am realizat acest parfum într-o combinație specială de uleiuri vegetale potrivite pentru pielea copiilor, fără strop de alcool.


Alte recomandări pentru cei mici


Pe lângă parfumul creat special pentru micile domnișoare, mai sunt câteva opțiuni potrivite copiilor în categoria parfumurilor solide: parfumul Kotys creat din ingrediente permise femeilor însărcinate și mamelor care alăptează dar și parfumul cu ciocolată sau cel cu miere din colecția Simfonie Gurmandă.

Poți citi mai multe informații despre parfumurile solide aici.
Iar pentru 10 domnișoare acest 1 iunie poate deveni unul memorabil datorită pachetelor speciale pe care le-am pregătit împreună cu fiica mea și pe care le găsiți deja pe site în secțiunea 1 Iunie.Împărtășim cu voi momente drăguțe din culisele pregătirilor în materialul video de mai jos și vă dorim zile senine cu armonie!Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page