top of page

De ce să folosești parfum solid?

Actualizată în: 7 aug. 2023


Parfumul solid este un produs mai puțin cunoscut pe piață cu toate că, beneficiile pe care le are depășesc toate așteptările. Pentru că da, pe lângă faptul că mirosul lor te poartă pe aripi de vis și sunt într-adevăr niște produse „cool”, parfumurile solide pot avea foarte multe beneficii, mai ales dacă vorbim despre cele naturale.



Să începem cu începutul...


Ce este parfumul solid?


Este o formulă de parfum realizată într-o bază de ceruri sau unturi vegetale. Să spunem că este varianta contemporană a pomezii de acum câteva mii de ani. În acele vremuri se utilizau ca baze combinații de grăsimi animale în care se integrau extracte și macerate din plante, rășini, miere și alte elemente cu miresme îmbietoare sau terapeutice în funcție de scopul pentru care era creată pomada.



Foto: Vanilla Roads


Pentru pielea cu afecțiuni, sensibilă sau agresată, parfumul solid se transformă în cel mai bun prieten.



Care sunt beneficiile unui parfum solid natural?


În general, parfumurile solide nu conțin alcool fiind astfel foarte prietenoase cu pielea. Parfumurile solide Luviane sunt concepute într-o bază de ceruri (soia și jojoba) certificate organic și nemodificate genetic, pielea bucurându-se în acest fel de un proces de hidratare în timp ce simțul olfactiv se răsfață în aromele unor ingrediente prețioase.


Sunt foarte potrivite pe timpul verii iar faptul că se pot utiliza și la plajă le transformă în produse indispensabile pe lista de vacanță. Sigur că și pe timp mai rece se pot utiliza cu succes.


Pentru pielea cu afecțiuni, sensibilă sau agresată, parfumul solid se transformă în cel mai bun prieten.


Parfumul solid este un produs ușor de purtat și reaplicat pe tot parcursul zilei pentru că ambalajul este mic și se poate strecura în orice fel de geantă sau borsetă.


Un alt avantaj este legat de cantitatea aplicată pentru că spre deosebire de parfumul lichid cu pulverizator unde cantitatea pulverizată nu poate fi modificată, în cazul parfumului solid se poate aplica exact cantitatea dorită.



Foto: Sabina Dan


Cum se aplică parfumul solid?


Foarte simplu: se ia o cantitate mică de parfum din recipient și se aplică pe piele. Dacă vreți să evitați aplicarea cu degetul, se pot folosi spatule sau scobitori de unică folosință.


Unde se aplică?


Păi... exact în locurile menționate de Coco Chanel :) adică acolo unde îți dorești să fii sărutat/ă.

În general parfumul, pentru a degaja miresme încântătoare, se aplică în zonele de puls, adică acolo unde sângele este mai aproape de suprafața pielii: încheieturile mâinilor, zona din spatele urechilor, în zona gâtului sau în spatele genunchilor. Pentru un plus de senzualitate se poate aplica și în zona decolteului. :)



Descoperă parfumurile solide Luviane cu note de iasomie, scorțișoară, floare de portocal, note gurmande, tuberoze, iriși, violete sau aroma de Crăciun.


Tu ai încercat vreodată un parfum solid?


Update: Între timp am filmat și un episod pentru vlogul Molecula de Parfum pe tema parfumului solid pe care îl poți viziona aici





Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page