top of page

Cum te ajută Parfumul terapeutic să obții o stare de bine?

Actualizată în: 5 apr. 2021


Conform celor mai recente studii, din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu depresie, insomnie, lipsa de concentrare și chiar cu epuizarea nervoasă sau burn out. O alternativă care de mii de ani funcționează pentru a modifica stările nedorite este terapia prin parfum sau Aromacologia așa cum este denumită în termeni moderni.


Plantele și ierburile sunt folosite de către oameni de când lumea și Pământul. Din cele mai vechi timpuri oamenii au înțeles că natura are remedii pentru toate nevoile lor iar extractele din plante erau folosite pentru a menține o stare de bine atât la nivel fizic și emoțional cât și la cel spiritual.


Știai că în Egiptul Antic de exemplu, parfumurile în diverse forme erau inhalate și aplicate pentru a trata și ameliora multe afecțiuni de la dureri musculare până la migrene și chiar stări psihice proaste? Iar în Grecia Antică se practica parfumarea fiecărei părți a corpului cu arome diferite: brațele și spatele cu extracte de mentă, părul cu măghiran, iar genunchii cu cimbru?

Sursa: Pinterest


Parfumurile terapeutice sunt concepute, astfel încât să amelioreze diferite aspecte pe care ai nevoie sau îți dorești să le armonizezi.